Kold avocadosuppe med koriander

Kold avocadosuppe med koriander

Foråret er nu endelig kommet. Faktisk minder det nærmest aller mest om sommer lige nu. Det er herligt, at man nu kan sidde langtid udenfor om aftenen og nyde solen, mens aftensmaden spises. Da det ikke helt er sommer endnu bliver det dog lidt koldt, når solen forsvinder. Men, jeg holder hårdnakket fast i, at vi spiser udenfor for at nyde, det endeligt er blevet forår. Når vi nu har ventet så længe på solskin og fuglesang skal det også nydes og udnyttes til at få et skud D-vitamin.

Med det varmere vejr kommer også lysten til noget kølende og let til aftensmad. Et bud på dette kunne være en kold avokadosuppe med koriander. Suppen er mild og cremet i smagen. Cremetheden gør suppen god til børn og man nemt kan skrue op og ned for mængden af koriander, som er den kraftige smagsgiver i suppen. Jeg har lavet kold avocadosuppe med koriander baseret på en grønsagsfond. Hvis man i stedet har en kyllingefond kan man også sagtens anvende den i stedet for. Jeg har valgt en grønsagsfond for at holde opskriften vegetarisk.

¡Buen provecho!

Kold avocadosuppe med koriander (forret til 4 pers./ hovedret til 2 pers.)

2 avocadoer

1 lime

4 spsk creme fraiche

1/2 l grønsagsfond

Koriander

Salt og peber

Kold avocadosuppe med koriander

Fremgangsmåde

Start med at lave en 1/2 grønsagsfond. Enten med en terning eller hvis du har noget kogevand fra kartofler eller andre grønsager. I en blender tilføjes avocadoer, saften af 1/2 lime, creme fraiche og 10 stængler koriander. Blend det sammen. Tilsæt herefter grønsagsfonden og blend den sammen med avocadoblandingen. Smag til med salt, peber, lime og måske mere koriander.

Sæt herefter suppen i køleskabet til den er iskold. Server den med hakket koriander på toppen. Hvis suppen skal fungerer som hovedret, kan man servere brød og smør eller lave en omgang friske quesadillas dertil.

Kold avocadosuppe med koriander