Original mexicansk guacamole

Original mexicansk guacamole

For 14 dage siden lavede jeg original mexicansk guacamole til min kæreste. Altså sådan en rigtig guacamole med store mængder moden avocado, chili og koriander. Han blev overrasket over, hvor lækker den var og hvor forskellig den smager fra den udgave, som de fleste danskere kalder guacamole. Den “danske” guacamole ligger ret langt fra den oprindelige mexicanske udgave, hvor der er knald på med chili, koriander, tomat, lime og løg. Jeg plejer, at kalde den “danske” for en avocadocreme, da det oftest er avocado blandet creme fraiche og krydderier. Avocadocreme er også ret lækkert. Især til laks eller i en burger, men mexicansk er den altså ikke.

Mexicansk mad har generelt et ry for at være meget fed. I forhold til guacamolen er det faktisk den traditionelle, som er sundest. Den får udelukkende sin cremet konsistens fra avocadoen som jo er rig på gode fedtsyrer.

Vi spiste vores guacamole med quesadillas, pico de gallo (opskrift følger på quesadillas og pico de gallo) og den grønne tomatillo salsa. Guacamole kan nu spises med alt. Om morgen med æg, til frokost i en sandwich, som pålæg på et stykke rugbrød eller til aftensmad som den lækkereste tilbehør til tærter, kødretter, kartofler, pasta, quinoa eller hvad man nu lige finder på.

For at få den helt rigtige smag er det vigtigt at avocadoerne er perfekt modne. Jeg har bedst erfaring med at brug Hass-avocadoen som giver den rigtige smag og konsistens.

¡Buen provecho!

Original mexicansk guacamole

Original mexicansk guacamole (en god portion som tilbehør til et hovedmåltid til 2-3 personer)

2 avocadoer (modne)

1 lille løg

1 tomat

1 fed hvidløg

1 chili (sort og mængde efter egne præferencer)

et lille bundt koriander

lime

Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg, tomat, hvidløg, chili og koriander meget fint. Mos avocadoerne i en skål med en gaffel. Vælg en skål hvor der er plads til alle ingredienserne. Når avocadoerne er helt moste vendes de hakkede grønsager med avocadomosen. Smag til med lime, salt og peber.

Guamolen kan serveres med det samme eller hvile lidt. Smagen er bedst ved stuetemperatur. Fordi der er lime i bliver guacamolen, bliver den ikke ligeså hurtigt misfarvet, som avocado ellers normalt bliver.

Original mexicansk guacamole