Majstortillas

Majstortillas

Jeg har i langtid bare klaret mig med hvad jeg nu lige kunne finde af tortillas. Jeg lykkedes altid i at finde dem i udlandet på rejser, i specialbutikker eller hos Hija de Sanchez, når jeg var i København. Ofte har jeg også klaret mig med hvedetortillas eller dem af fuldkorn. Men, altså, nu gik den ikke længere. Jeg savnede duften af masa (dejen til majstortillas) og helt friskbagte majstortillas. Jeg syntes heller ikke kvaliteten på de majstortillas, jeg købte altid var god nok. De var ikke altid helt bløde nok og var svære at rulle som en pandekage. Jeg syntes ofte at konsistensen var for tør, så tortillaerne endte med at sprække.

Grunden til at det har taget mig så langtid at få gjort noget seriøst ved min tortillasituation, var majsmelet som skulle bruges til min masa. Man kan nemlig ikke bare købe majsmelet fra det lokale supermarked og tænke at man er godt på vej mod en vellykket majstortilla. Det kræver en helt særlig majsmel (masa harina), hvor majsen først har gennemgået en “nixtamalization”. Denne proces indebærer, at de tørrede majskerner udblødes og koges i calciumhydroxid altså kalk. Denne slags mel er lidt mere omstændig at få fingerne i uden for Mexico.

Men nu har jeg gennem en engelsk hjemmeside endelig købt mig en tortillapresser samt en helt masse masa harina. Og hvor er jeg glad…Jeg er faktisk nærmest estatisk og lykkelig. Duften af masa og den bløde konsistence mellem fingerne, mens dejen æltes er fantastisk. Og smagen…Den er lige som den skal være og de kan rulles uden at sprække. Jeg tænker blot hvorfor jeg dog ikke gjorde det noget før.

Hvis ikke du allerede er igang, så skynd dig. Du behøver ikke en tortillapresser. Se fremgangsmåde nedenfor for uddybning.

Majstortillas (ca. 12-15 stk)

250 g majsmel

330 dl. lunkent vand

Fremgangsmåde

Vand og mel blandes og æltes med fingerne. Konsistencen skal være ligesom modulervoks. Lad den hvile i 15 min. Del dejen i 12-15 kugler og pres dem flade i din tortillapresser. Hvis ikke du har en tortillapresser kan du sagtens presse dejen mellem to skærebrætter. Ligemeget om du bruger en tortillapresser eller skærebrætter, skal du huske at ligge en opklippet frysepose imellem, så din majstortilla trykkes flad på den. Så er den nemlig meget let at få fri.

Majstortillaen bages på en varm oliefri pande i ca. et par minutter på hver side. Dette afhænger selvfølgelig af pande og blus. Majstortillaen er færdig, når den har fået lidt farve på hver side.

¡Buen provecho!

Majstortillas

Majstortillas

Majstortillas

Majstortillas