Kryderet varm kakao

krydret varm kakao

På spansk eksisterer udtrykket “sobremesa”. Sobremesa, som oversat betyder ovenpå bordet dækker over den tid efter man har spist et måltid og bliver siddende ved bordet og bare snakker og slapper af. Jeg er ret vild med at man på spansk ligefrem har et ord, der specifikt forklarer denne handling.

Hjemme hos os laver vi vores egen form for sobremesa. Ofte når jeg har hentet vores datter fra dagpleje og min kæreste også er kommet hjem får vi en kop kaffe og et stykke brød sammen. Vi sidder stille og roligt sammen med vores datter og får vendt dagen. Det er virkelig en rar måde at komme hjem på. Nu hvor dagene er blevet lidt koldere er det dejligt at komme ind i køkkenet og blive mødt af duften af krydret varm kakao.

Den kakao jeg laver er inspireret af alt den varme kakao jeg har drukket i Mexico og så er den super nem at lave. Krydret varm kakao tager faktisk ikke længere tid at forberede end det gør at lune en liter Mathilde.

¡Buen provecho!

Krydret varm kakao (2 kopper)

½ liter mælk (jeg bruger komælk, men man kan også sagtens bruge plantebaseret mælk)

50 g mørk chokolade (jeg bruger 70% for at den ikke bliver for bitter)

½ tsk vanilie

1 kapsel kardemomme

1 tsk kanel

½ tsk muskatnød

Evt. lidt agavesirup/sukker til at søde med, hvis du ikke synes kakaoen er sød nok

Revet chokolade på toppen samt en kanelstang til at rører med.

krydret varm kakao

Fremgangsmåde

Varm mælken op i en gryde. Tilsæt med det samme chokoladen og alle krydderierne. Varm kakaoen godt op til chokoladen er smeltet. Sørg for at den ikke koger for at undgå “skind” på toppen. Generelt kommer mælk også til at smage af risengrød, hvis den koger.

Når kakaoen er klar, fisker man kardemomme kapslen op og hælder kakaoen i kopper. Riv lidt chokolade over og brug en kanalstang til at rører i kakaoen med. Det giver en dejlig smag.

Krydret varm kakao

I mit blogindlæg om quesadillas skrev jeg, at jeg havde gang i et projekt. Det projekt er nu blevet til virkelighed. Jeg har skabt en webshop med design fra Mexico. Den hedder www.itzcali.dk. Itzcali er nahuatl (et af de oprindelige sprog i Mexico), og betyder “stedet for de skønne ting.” Jeg håber, at du har lyst til at tage et kig. Du kan finde den her.