Quesadillas tortillas med ost

quesadillas tortillas med ost

Imorgen rejser jeg med min lille familie (kæreste og datter på otte måneder) til Mexico. Vi skal være afsted i 14 dage, og jeg glæder mig helt vildt. Faktisk kan helt vildt, ikke helt beskrive det. Jeg bobler helt indeni af glæde over, at vi skal afsted. Jeg glæder mig til at vise min kæreste, hvor jeg har boet og præsentere min datter for “familie” og venner. Samtidigt glæder jeg mig også til at komme over og spise himmelsk mad og hente ny inspiration til min blog. Jeg glæder mig til at handle tørrede chilier, cajeta (dulce de leche lavet på gedemælk), tortillas og slik med chili. Samtidigt har jeg også et andet projekt i støbeskeen, som jeg skal arbejde på, mens jeg er afsted. Mere om det senere.

Quesadillas er ved at være en kending blandt mexicansk mad på diverse take away steder. Ofte ser jeg dem med fyld (alt for meget fyld efter min mening). Quesadilla er et sammensat ord af queso, som betyder ost og tortilla som ja, jo er en majs- eller hvedepandekage. En helt simpel quesadilla laves med ost mellem en tortilla som steges/lunes på en pande. Hvilken ost der bruges afhænger af, hvor i Mexico man er. Herhjemme plejer jeg blot at bruge den ost jeg lige har i køleskabet. Det kan være alt fra mozzarella, over cheaddar til gorgonzola. Det afhænger også lidt af hvad jeg skal spise mine quesadillas til. Hvis det er en mild suppe som kartoffelsuppe synes jeg, at en quesadilla med gorgonzola er god. Omvendt, hvis suppen er kraftig eller stræk, kan jeg bedst lide en mild ost i min quesadilla. Om morgnen vælger jeg altid en mild.

Quesadillas tortillas med ost er utrolig lette at lave, men ikke desto mindre virkelig lækre. Jeg glæder mig til at skulle spise dem hver dag i Mexico.

¡Buen provecho!

Quesadillas tortillas med ost

Tortillas (en pakke med 6 giver seks quesadillas)

Ost (mængde er efter smag. Nogenlunde samme mængde som på en pizza.)

Fremgangsmåde

Varm en pande op med olie. Put ost på den ene halvdel af en tortilla og fold den sammen til en halvmåne. Steg den gylden på begge sider og server straks, mens osten stadig er fyldende.

Jeg kan godt lide diverse salsaer og guacamole som tilbehør til mine quesadillas.

quesadillas tortillas med ost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *