Hija de Sanchez i Kødbyen

Hija de Sanchez i Kødbyen

I sidste weekend havde jeg den fornøjelse at besøge min veninde i København. Både Naja og jeg har boet i Mexico, og hun deler derfor min passion for både landets kultur og ikke mindst maden. Fredag aften blev det hele ret sent for os. Vi skulle egentligt bare have haft et enkelt glas rødvin, der blev til en cocktail der blev til, at vi først forlod baren, da den lukkede. Sådan kan det jo gå.

I Mexico har jeg erfaret, at den bedste kur dagen derpå er chilaquiles. Chilaquiles er tortillas, der er skåret i trekanter, sprødstegte i olie og efterfølgende overhældt med salsa. Tortillaerne bliver lettere bløde af salsaen. Retten serveres varm med rå løgring, queso fresco (en særlig friskost, som minder lidt om feta), creme fraiche og evt. kylling eller spejlæg. Ofte fåes retten i en rød eller grøn variant (altså salsaen). Det er himmelsk.

Hija de Sanchez i Kødbyen

Hija de Sanchez i Kødbyen

Jeg har lige siden Hija de Sanchez åbnede drømt om at besøge et af deres taquerias. Jeg bliver super glad, hver gang jeg hører om et mexicansk spisested, som rent faktisk serverer mexicansk mad og ikke tex-mex. At Rosio Sanchez, kvinden bag, så skal være med til at lave Noma i Mexico gør jo bare det hele endnu bedre.

Hija de Sanchez i Kødbyen

Naja og jeg besluttede os for at tage på Hija de Sanchez i Kødbyen. Egentligt kom vi “bare” for nogle tacos, men til vores store glæde serverede de også chilaquiles. Vi endte med både at bestille tacos, chilaquiles og selvfølgelig mexicansk cola. Det var fantastisk. Både stedet og maden. Der blev spillet det bedste musik fra mariachi verdenen, vi spiste ved små borde med de karakteristiske farvestrålende voksduge med blomster og maden var lækker. Vi bestilte tacos al pastor som var simple uden alt det der salat og creme fraiche som mange tex-mex steder ynder at bruge. Der var lime til og der var hverken sparet på rå løg eller friske koriander. Vores chilaquiles var både sprøde og bløde serveret med både rå løg og queso fresco. Salsaen var stræk og varmede godt. Når jeg tog en bid af maden og lukkede øjenene var jeg faktisk i Mexico. Stedet er helt klart et besøg værd, hvis du drømmer om mexicansk mad som rent faktisk er mexicansk.

Du kan læse mere mere om Hija de Sanchez og finde adresse her.

¡Buen provecho!

Hija de Sanchez i Kødbyen

Hija de Sanchez i Kødbyen

Hija de Sanchez i Kødbyen

Hija de Sanchez i Kødbyen