Tacos med and a la jul

Tacos med and a la jul

Her i december (og måske egentligt hele året) glæder jeg mig rigtig meget til juleaften. Til hyggen med familien, duften af jul, juletræet, at se min datter når vi tænder juletræet og ikke mindst maden. Selvom at vi hjemme hos os glæder os til maden kan flere dage med rester af and, rødkål og kartofler godt blive for meget. Julen er en tid med overflod, så, ja, hjemme hos bliver der lavet rigeligt til den dejlige julemiddag. Men en ting er sikkert. Jeg kunne ikke drømme om at smide nogen som helst rester ud. Så for at undgå at skulle gennemføre julemiddagen flere dage efter juleaften har jeg fundet på en anderledes måde at bruge resten af sin and eller flæskesteg på.

Opskriften her på tacos med and a la jul er lidt en fusion og har lidt asiatisk over sig. Som salsa har jeg nemlig brugt en gomadressing tilsat chipotle chili. Det salt/søde/stærke i dressingen smager skønt sammen med det fede fra enten and eller flæskesteg og leder samtidigt tænkerne væk fra jul. Som fyld har jeg brugt en blanding af rødkål, grønkål og æble, da det er ingredienser jeg i øvrigt bruger til en salat juleaften. Hvis ikke du bruger de ingredienser, så bare brug de grønsager du har i køleskabet. Det handler jo om at undgå madspild, så brug det du har.

Mine tacos med and a la jul var faktisk, så lækre at jeg ikke helt ved om jeg glæder mig mest til julemiddagen eller til dagene efter, hvor vi helt sikkert skal have dem.

¡Buen provecho!

Tacos med and a la jul

En pakke tortillas (dem i den mindste størrelse. Hvis du kan få majs tortillas er de fantastiske hertil. Hvis du bor i København, kan du købe friske majstortillas hos Hija de Sanchez)

Den mængde and eller flæskesteg du har tilrådighed

1 æble

Kål/salater (gerne en blanding af forskellige slags)

Gomadressing

100 g. sesamfrø

Saften af 2 limefrugter

1 fed hvidløg

3 spsk soya

4 spsk mayonaise

6 spsk agavesirup (eller hvilken sirup du nu har. Hvis du bruger en anden sirup så start med en mindre mængde. Du kan altid justere op)

1 chipotle chili (jeg bruger dem fra La costeña, der kan købes hos etniske grønthandlere. De resterende i dåsen kan fint fryses ned i en lille pose og tages op, når du laver kødsovs eller chili con carne)

Tacos med and a la jul

Fremgangsmåde

Start med gomadressingen. Rist sesamfrøene på en varm pande til de begynder at poppe. Lad dem derefter køle lidt af, inden du hælder dem i en foodprocesor. Hvis ikke du har en foodprocesor, kan du bruge en morter. Blend dem til en masse. Tilsæt herefter de resterende ingrediens til gomadressingen og blend til det har konsistens af en tryk dressing. Juster smagen med soya, sirup og lime. Hvis du synes dressingen er lidt for tryk kan du tilsætte en lille smule vand for at gøre den mere flydende.

Skær eller riv kødet i passende stykker og lun det på en pande. Lun tortillaerne og anret med kål, æble, kød og dressing. Haps!

Tacos med and a la jul

Tacos med and a la jul

Tacos med and a la jul

2 Comments

    • Det er lækkert, men jul er jul:-) Tacos med and bliver først serveret 1. juledag. Desuden smager de også bedst med rester:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *