Tacos med carnitas

Tacos med carnitas

Tacos er en af mine absolute ynglingsspiser. Jeg elsker dem, og jeg kan glæde mig en hel dag, hvis jeg ved, at de er på aftenens menu. Jeg har sågar planlagt en road trip i Californien efter de bedste taquerias (spisesteder, som laver tacos. Ligesom pizzaria) ligesom jeg har opkaldt denne blog efter dem.

Tacos består i sin enkelthed af små tortillas (helst af majs, men hvede kan også gå) med det fyld man nu synes er lækkert. Det kan være langtidstegt/ braseret kød f.eks. svin, okse eller kylling. Tacos kan også sagtens laves med fisk og skaldyr eller som vegetar. Udover en tortilla og fyld består en taco af salsa (f.eks. grøn tomatillo salsa), rå fint hakket løg, frisk presset lime og koriander. Masser af lime og koriander. Man må endelig ikke spare her, da disse to ingredienser virkelig rykker tacoen op i en helt anden dimension.

Jeg er en passioneret taco-spiser og jeg kan godt blive lidt ærgerlig når tacos bliver tilpasset danske forhold og serveret med salat, feta og creme fraiche i stedet for rå løg, koriander og lime.

Tacos med carnitas

Den taco jeg altid vælger, når jeg spiser tacos på et nyt taqueria, er den med carnitas. Carnitas betyder små stykker kød på spansk, og bag titlen ligger braseret gris. Fordelen ved at vælge denne taco, er at kødet som regel aldrig bliver tørt eller overstegt (som det kan med f.eks. kylling eller oksekød), men forbliver saftigt. Til tacos med carnitas bruger man nemlig nakkefilet, der er fedtmarmoreret. Tacos med carnitas er også rigtig let selv at lave og det smager ligeså fantastisk som på et taqueria. Det er en dejlig weekendspise, man kan gå at dufte til hele dagen.

¡Buen provecho!

Tacos med carnitas (4-5 personer)

1 kg nakkefilet

1 øl

1 løg

Et lille budt frisk timian

4 laurbærblade

Salt og peber

Tilbehør

Tortillas (beregn 5 pr. person)

Salsa

Løg

Et bundt koriander

6 stk lime

Fremgangsmåde

Klargør nakkefileten ved at ligge den i et ildfastfad. Gerne med et låg til. Lig de hakkede løg rundt om kødet og hæl øllen over kødet. Strøg med salt og peber og tilsæt laurbærblade og timian. Steg den i oven ved 150°C (varmluft) i 5-6 timer med låg på. Tjek kødet undervejs. Kødet er færdigt, når det kan trækkes fra hinanden og trævler.

Tacos med carnitas

Mens kødet er i ovnen tilberedes salsaen. Opskriften på grøn tomatillo salsa findes her grøn tomatillo salsa. Når salsaen er færdig, sættes den på køl og trækker til kødet er klar til servering. Hak løget og koriander fint og skær limene i både.

Når kødet er færdigt, trævles det og blandes med noget af den øl-fond kødet er stegt i. Lun tortillaerne og server straks. Hver person bygger sin egen taco ved bordet med tortilla, kød, salsa, løg, koriander og et klem lime.

Andet fyld der også kan passe godt til tacos er syltede rød og guacamole.

Tacos med carnitas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *